Testade något nytt och köpte bildelar online

Testade något nytt och köpte bildelar online

För ett litet tag sedan så testade jag något nytt i mitt liv, jag köpte bildelar online. Kanske ska vi backa upp lite.

 

Jag är eller har aldrig varit särskilt bil intresserad, inte alls om jag ska vara helt ärlig. Så har det varit något problem med min bil så har jag åkt raka vägen till en verkstad och låtit de hantera problemet åt mig. Detta har gjort att jag (med en något äldre bil) har spenderat extra pengar på just det, bildelar. För ett tag sedan tipsade min vän dock mig om en bra sida att köpa bildelar online, där han själv hade köpt flera gånger. Och förra veckan så gick ju givetvis min bil sönder (igen). Men istället för att styra direkt till verkstaden så tänkte jag i alla fall att jag skulle kolla vad det här med att köpa bildelar online handlar om. Jag upptäckte då att det fanns otroligt mycket pengar att spara genom att köpa bildelar online, jämfört med vad jag hade fått betala i verkstaden. Jag hade givetvis frågat verkstaden vad det skulle kosta att laga bilen denna gången, så jag kunde göra en bra jämförelse. Där satt jag alltså framför min dator och insåg hur jag hade chansen att spara någonstans norr om en tusenlapp på att köpa bildelar online istället för att skicka iväg bilen till verkstaden. Hur jag skulle laga bilen hade jag i detta läget ingen aning om, men jag tänkte att jag säkerligen kunde kolla med min vän som tipsade mig. Sagt och gjort beställde jag mina bildelar online och min vän kunde till och med hjälpa mig att laga min bil. Helt plötsligt så gjorde jag fyra vinster i en; jag fick billigare bildelar, jag slapp betala för arbetet, jag kom närmre min vän och jag lärde mig något om att laga en bil. En riktigt succé skulle jag kalla det och kommer inte tvivla på att göra samma sak igen nästa gång det är dags att laga bilen.