Skidkläder dam

Klä sig snyggt i backen

De stora skillnaderna mellan skidkläder för en dam eller en herre är storleken. Funktionerna och egenskaperna som skidkläder ska ha beror inte alls på om det är en dam eller herre som ska klä sig i kläderna. När vi talar om skidkläder så talar vi alltså om skidkläder både till dam och herre.

Det är viktigt att du som dam köper skidkläder i starka färger. För vissa kommer detta naturligt men för andra, och faktiskt för de flesta, är det lite svårare att köpa färgglada kläder. Anledningen till att du som dam bör köpa skidkläder som är färggranna är på grund av att de syns så bra i vinterlandskapet. Detta gör att risken för andra att köra in i dig minskar markant. Det gör också att du enklare hittas om du skulle vara med om en olycka. Det finns många fördelar att som dam köpa färgglada skidkläder, och nackdelarna är i jämförelse mycket små. Det är väl mest utseendet som många kan ha svårt med.

En klassisk fråga som rör dig som dam och dina skidkläder är om man ska satsa på att klä sig i två eller tre lager. Det finns specifika skidjackor som enbart är skaljackor. Under dessa behöver du ha någon varm och funktionell tröja. Underst bör du ha ett underställ. Men det finns också jackor som är tjocka och värmande, och alltså inte bara används som yttersta skal. Detta är för det mesta en smaksak. Många damer väljer att satsa på en varmare jacka eftersom de då slipper köpa ett extra plagg. Men många gånger kan det vara smart att skaffa enbart en skaljacka när man köper skidkläder. Blir det riktigt varmt kan du då ta av dig de delar som du har under. Detta är mycket svårare om jackan sitter fast i den värmande delen. Som du märker finns det många frågor som rör skidkläder som du som dam behöver ta dig an.