Konfetti

Vad konfetti betyder för mig

Det finns många sätt att använda konfetti på. Konfetti är en utomordentlig ingrediens till en riktigt festlig stämning. Du kan enkelt skapa din egen konfetti, men vill du ha en bra konfetti som långsamt faller till marken så finns det att köpa på många håll.

Jag minns när jag och min bästa kompis som unga brukade klippa vår egen konfetti från tidningspapper innan vi gick på fotbollsmatcher. När laget vi hejade på gjorde mål kastade vi upp den i luften och firade i den långsamt fallande konfettin. Ibland fick vi stå och klämma på konfettin länge, länge. Riktigt besviken blev man om laget man hejade på inte gjorde mål alls.

Förutom på fotbollsmatcher så fungerar alla typer av konfetti på fester. Man kan göra mycket mer än att kasta den upp i luften. Man kan placera den på tallrikarna inför middagen. Man kan strö den över bordet som inredning. Man kan klistra fast den på inbjudningskort till den fest man ska anordna. Extra snyggt blir det då om du har samma typ av konfetti på festen som på inbjudningskortet. Vill man att den ska segla ned genom luften så finns det många alternativ till verktyg som skjuter upp konfettin och sprider den jämnt fördelat över ett visst område.

En mycket vacker och svårslagen konfetti är den som är gjord av blomblad och andra vackra växtblad. Denna kan man möjligtvis köpa i blomaffärer, men den går också att skapa själv om man har tillgång till mycket blommor. Denna typ av konfetti gör sig bäst på någon annan plats än i luften. Det är så vackert att ha blomblad som konfetti utstrött över ett bord inför en fin middag. Eller varför inte på sängen efter den där extra speciella middagen. Det finns många sätt att använda konfetti på, improvisera och var kreativ!