Marc By Marc Jacobs

Marc by Marc Jacobs – min nya kärlek

Designern Marc Jacobs kanske mest spännande och lockande märke heter Marc by Marc Jacobs. Jag är i alla fall total fast i dess charm. Namnet Marc by Marc Jacobs hintar ju i sig om att grundaren och ägaren är Marc Jacobs. Han har förutom Marc by Marc Jacobs även märket som heter just Marc Jacobs och han är även chefsdesigner på Louis Vuitton.

Marc Jacobs började sin karriärslinje redan i highschool, den amerikanska skolan som kan jämföras med gymnasiet. Där gick han High School of Art and Design och fortsatte sen på Parsons The New School for Design. Under sin studietid på Parsons vann han flera priser för sin design, bland annat Perry Ellis Gold Thimble Award och Chester Weinberg Gold Thimble Award. Han var alltså i högsta grad duktig på vad han gjorde tidigt i sitt liv.

Nu har alltså Marc Jacobs flera olika märken där min favorit är Marc by Marc Jacobs. Du kan läsa mer om märket hos återförsäljaren Klockor & Smycken. Egentligen är det svårt att välja favorit bland dessa olika märken. Om jag ska välja favoritdesigner blir det oerhört lätt, den tävlingen vinner Marc Jacobs utan problem. Även om det finns skillnader i hans märken så är det fortfarande han som har designat dem och de faller alla mig i smaken mycket bra. Marc by Marc Jacobs är det yngre märket, det startades år 2000. Han går här tillbaka lite i sin design och efterliknar sina tidigare stilar från sin College-period. Känslan är att han saknade en plattform att designa dessa produkter på. Det som kanske är det bästa med Marc by Marc Jacobs är att de kläder, klockor osv som märket producerar är att det inte behöver vara så dyrt att investera i. Märket Marc Jacobs kan i många fall vara hiskeligt dyrt, i alla fall om man är en vanlig människa med ett vanligt jobb. Men priserna på kläder och klockor från Marc by Marc Jacobs är mycket lägre vilket får en större krets att kunna köpa dem, vilket jag tror Marc Jacobs tanke bakom det hela var.