Balans i sovrummet med hjälp av Feng Shui

Balans i sovrummet med hjälp av Feng Shui

Min vän Johanna är helt inne på Feng Shui, hon pratar mycket om energier och balans. Själv vet jag inte. Mycket av det hon säger låter förnuftigt, men lite flummigt också. Jag beslutade ändå att låta Johanna vara med av renoveringen av mitt sovrum.

Kort om Feng Shui
Feng shui handlar helt enkelt om att organisera ytor för att få bättre harmoni och energi för dem som vistas där. Feng shui är kinesiskt och urgammalt. I Kina tar man Feng shui på största allvar, det får ofta spela en viktig roll i tillexempel nybyggnationer.

Vid du ska fixa till ett sovrum efter Feng shui -medoten, behöver du tänka in följande:

  • Belysning
  • Möbler
  • Speglar och dekorativa föremål
  • Ventilation
  • Väggfärg

Så här gjorde vi mitt sovrum mer Feng shui:igt.

Harmonisk sömn
Sovrummet har är gjort för intimitet och återhämtning, det är dess enda syfte. Använd inte sovrummet till: kontor, klädvård eller som hemmagym, det kan få rummet ur balans.
Åtgärder: Flytta ut datorn och bära ut löpbandet. Var bar i och för sig ut allt i rummet när ändå var på gång. Check.
Väggar och färg
Använd helst naturliga färgtoner och ljusa färgtoner. Mitt sovrum är helt vitt och det kan ge förmycket energi tillsammans med mina stora fönster. Fönsterna spikar man ju inte gärna för. Åtgärd: Måla om i ljusgult, med dragning till orange.

Textil
Textilier kan jodra platser så de känns mer inbjudande och lugna.
Åtgärd: En orange luddig matta under sängen. Rejäla medelbruna gardiner som stänger ute solljus när man har behov av det.
Sängen
För energins skull är det viktigt hur sängen står i ett rum. Man ska heller inte ha några kantiga möbler som pekar mot huvudet när man sover, det skapar dålig ”Chi”
Åtgärder: Flyttade på sängen så huvudet i sovande stund pekar mot norr. Inköp av runda sängbord och en extra sänglampa (viktigt med tvåsamhet för balansen)

Förvaring
Enligt Feng shui är det inte bra med röriga intryck. Ordning ska reda, även i stängda utrymmen.
Åtgärd: Skaffa skjutdörr till mina öppna garderober.

Slutligen plockad vi in prydnadssaker i mässing för att ge extra eld till rummet. Mina silverfärgade prylar hamnade i vardagsrummet (det var tydligen inte så bra, men det tar vi en annan gång).

Nu hoppas jag att jag kommer må bra som en tibetansk munk! Fattas bara annat.