skjutdörrar

Hur jag förbättrade hemmet med skjutdörrar

Sedan jag köpte ett eget boende har jag alltid letat efter sätt för att kunna göra hemmet än lite bättre. Min senaste förbättring är ganska oväntad, men sedan jag installerade skjutdörrar hemma har det verkligen blivit mycket bättre.

Mer plats över

En av de största förbättringarna som jag upplevt med mina skjutdörrar är att jag fått mycket mer plats i hemmet. Tidigare var jag tvungen att räkna med det utrymme som mina garderobsdörrar tog för att öppna. Med skjutdörrar slipper jag detta och jag har helt plötsligt mycket mer plats över i alla rum.

Tystare hem

Inte nog med att jag har fått mer plats i mitt hem med nya garderobsdörrar, mitt hem har också blivit mycket tystare. Förr hade jag ganska många slitna garderobsdörrar som både gnisslade och lät mycket när man öppnade och stängde. Med mina nya skjutdörrar slipper jag allt det. Dörrarna öppnas och stängs utan det minsta ljud. Inte bara slipper jag de jobbiga ljuden från garderoben, det känns också otroligt lyxigt

Underlättad städning

Tack vare att de skjutdörrar jag valde kom med nedsänkt golvskena fick jag ytterligare en fördel med mina nya dörrar. Eftersom att jag sänkte ner skenan i golvet kan jag nu enkelt skicka ut min damsugarrobot i hela huset utan att behöva tänka på trösklar som stoppar den.

En garderob för mitt hem

Till sist måste jag också säga att en av de bästa sakerna var att jag kunde anpassa mina skjutdörrar efter mått och därmed fick precis det jag behövde. Jag slapp leta runt efter dörrar som passade till de utrymmen jag redan hade utan kunde istället anpassa måtten precis som jag ville ha det. Det sparade väldigt mycket tid när jag väl bestämt mig för att byta ut min gamla, gnisslande dörrar mot nya tysta skjutdörrar. Det är intressant att det ofta kan vara oväntade förändringar som kan underlätta väldigt mycket.

Nästa projekt: Glasräcke till min altan

Jag har under en längre tid funderat på att sätta upp ett altanräcke, mest för att det ser schysst ut, men också av praktiska skäl. Jag är fortfarande inte helt säker på vilken typ av glas jag vill ha eller hur stolparna ska se ut. Detta glasräcke verkar riktigt bra och skulle nog passa perfekt på min altan. Dessutom är det underhållsfritt, vilket har varit en viktig punkt för mig att bocka av. Jag återkommer om detta projekt senare.

Det var allt för mig denna gången!