semmelwrap

Semlor

Nästa vecka på måndag så är det semmeldagen och jag har tänkt att jag ska baka semlor i helgen och bjuda på mina fina sjuksköterske kolleger. Jag bakade semlor för två år sedan men de blev inte jättebra, bullen blev inte så fluffig som jag hade velat ha den men jag har läst på lite nu och bland annat tittat på Matgeek när han testar olika semlor och jag känner mig lite som en expert. Men det finns ju så många spännande varianter på semlor som jag skulle vilja prova också. Men man kan ju inte äta så mycket semlor på en gång så jag måste välja vad jag ska hitta på. Just nu står det mellan vanliga klassiska semlor, semmelwrap och semmelmunk (“smunk”). Ska ni baka några semlor i år? Har ni några tips? Jag gillar semlor som är luftiga i brödet, har mycket kardemummasmak, mycket grädde och lite mandelmassa, och florsocker så klart. Mycket florsocker! Här är ett recept på semmelwrap som verkar riktigt smarrigt.