dagkräm / dagkräm

Rengör din telefon och använd nattkräm och en dagkräm!

Putsa telefonen och byt örngott
Det finns många bakteriekällor som du lätt avhjälper med kontinuerlig rengöring samt användande av nattkräm och dagkräm, men det finns flera bakteriekällor som man kanske inte direkt tänker på. Skärmen på din telefon är en riktig härdsmälta för bakterier av olika slag. Eftersom dina händer kommer i kontakt med flertal kontaminerade ytor under dagen så kommer dessa med all säkerhet överföras till din telefons pekskärm, och då kommer du får dessa bakterier i ansiktet. Om du har många finnar på ena sidan av ansiktet kan det vara ett tecken på smutsig telefonskärm. Putsa därför skärmen på din telefon så ofta du kan. Örngott är också en riktig bakteriehärd, örngott ska du därför byta med korta och jämna mellanrum.

Skägget i sig kan vara en stor bakteriekälla
I hår lever det en hel massa bakterier. Har du ett större skägg så kommer det med all sannolikhet ansamlas en hel del bakterier från det du äter och dricker. Dock är de flesta bakterierna som lever på huvudet och i skägget helt harmlösa. En del bakterier är till och med både hjälpsamma och nödvändiga. De hjälper till att försvara huden och hårstråna. Det är därför du inte ska använda allt för starka anti-bakteriella produkter som kan skada hudens naturliga försvar. Det bästa tipset är att tvätta skägget regelbundet samtidigt som man duschar, använd också nattkräm och dagkräm för att hålla huden fuktig. Ett rent skägg ser också bättre ut.

Skäggets vara eller inte vara
Man ska inte behöva välja att ha skägg eller inte av hälsoskäl. Så länge du upprätthåller en god bashygienen så ska det inte vara ett problem att ha skägg. Tvätta skägg och ansikte regelbundet och använd produkter som passar din hudtyp så ska det inte vara något problem att ha skägg. Det finns bland många nattkrämer och dagkrämer samt ett flertal typer av skäggoljor tillgängliga på marknaden. Man ska också komma ihåg att vår hud är oerhört individuell, det som fångar för dig kanske inte fungerar för någon annan.