huskatalog

Huskatalog och husdrömmar

Det är inte dags för mig att köpa något hus än. Jag tänkte bli klar med skolan och sedan jobba ihop lite pengar först. Men jag gillar ju att drömma mig bort och jag har alltid sagt att jag ska rita mitt framtida hus själv. Jag älskar ju design och arkitektur och jag har massor med idéer på hur mitt hus ska se ut.

Jag googlade lite på egendesignade hus och hittade en plats där man kan få hjälp. Från Anebygruppens hemsida kan man beställa hem en huskatalog. Det gjorde jag häromdagen. Jag blev så glad när katalogen kom! För den var en riktigt inspirationskick! I katalogen finns massor med husmodeller och i paketet fick man även med ett startkit för att designa sitt egna hus. Det var jätteroligt att sitta och pyssla med när man kom hem på kvällen och tog en fika i soffan.

Jag bläddrade i min huskatalog tills jag hittade några särskilt intressanta modeller. Sedan ritade jag av dem och ändrade dem så att de blev precis så som jag ville ha dem. Jag gillade framförallt de låga enplansvillorna med öppen planlösning. Det är så fint med stora öppna ytor och fönster som går från golv till tak. Extra snyggt är det med fönster med små spröjs. Det blir en lite mer gammaldags känsla då.

Ju mer ljus ett hus släpper in och ju fler ljusmålade ytor, desto finare är det, tycker jag. Så färgen på min fasad blir nog antingen ljusgrå eller vit och gärna lite klassisk eller gammaldags design. Det får inte vara för modernt och stelt i formen. Det hade varit fint att bo vid en sjö eller vid en skog. Gärna lite avsides med inte för många grannar.

Vill du också designa ditt egna hus så kan du beställa en huskatalog från Anebygruppens hemsida. Det är ett riktigt roligt och kreativt pyssel!

huskatalog