Rolex klockor

Rolex – världens finaste klockor?

Vissa skulle säga att Rolex skapar världens bästa klockor. De som inte håller med om detta skulle fortfarande hålla Rolex i den absoluta toppen av klockor. Rolex är ett riktigt lyxigt klockmärke som få unnar sig. Priset är nämligen därefter. Vad är det då som gör Rolex till ett märke av klockor som är så uppskattat och eftertraktat? Historien talar sitt tydliga språk.

Redan 1908 registrerades varumärket Rolex. Det var alltså inte helt nyss som de var 100-årsjubileum för märket. Det var i Schweiz detta skedde, av Hans Wildorf och hans svåger Alfred Davis. Var namnet Rolex kommer ifrån är oklart. Vissa menar på att Hans och Alfred ville att namnet skulle vara enkelt att uttala på världens alla språk. Andra menar på att ordet kommer ifrån det franska ordet för exklusivt urmakeri. Sist finns det vissa som hävdar att namnet Rolex kommer ifrån det ljudet som låter när ett armbandsur dras upp. Varken det ena, andra eller tredje har dementerats eller bekräftats av Hans eller Alfred. Hemligheten bakom namnet Rolex vilar tillsammans med dem.

Förutom lite intressant fakta kring skaparna av Rolex och dess val av namn så är det kanske här någonstans som hemligheten ligger bakom dess framgång ligger. Har man sysslat med någonting i över 100 år så är det självklart att man blir bra på det. Övriga stora inom klock-branschen, så som Omega och Breitling har också funnits till i många decennier. Naturligtvis har många klockmärken skapats och lagts ned under denna tid, men de som finns kvar borde gjort någonting rätt.

Fakta är att om du köper en Rolex så kommer du med stor sannolikhet att ha kvar den hela ditt liv. Stilrena och tidlösa utsmyckningar är därför att rekommendera. Välj därför varsamt, det är kanske så att den till och med kommer att gå i arv till ditt barn.

xoxo

Caroline