Löparskor från Nike

Helhetshälsa

På senare tid har jag börjat använda mig av produkter från Helhetshälsa i min vardag. Det skulle jag inte vilja ha ogjort. Detta val har fått mitt liv att bli mycket bättre.

När jag fick tipset att börja använda mig av olika typer av kosttillskott så var jag ytterst kritisk. Jag gillar inte att svälja tabletter, det spelar egentligen inte någon roll vad för typ av tabletter det handlar om. Men när jag fick förklarat för mig vad Helhetshälsa har för produkter så ändrade jag mig och vågade prova.

Helhetshälsa har sin bas i ett litet område intill Vättern som heter Borghamn. Bara detta fick mig att öka mitt intresse. De tänker också ihärdigt på miljön i sitt sätt att producera kosttillskotten. Inga genmanipulerade varor används, sojan som de använder är från länder där regnskogar inte har skövlats för att odla den och produkterna har inte testats på djur. Dessutom är alla förpackningar som kosttillskotten kommer i återvinningsbara. För mig som tycker miljöpåverkan är oerhört viktig att minimera så var detta ett stort plus i kanten. Jag har dessutom hört att arbetsklimatet på helhetskänsla är något alldeles speciellt, att alla som arbetar är vegetarianer och att de lagar lunchen på arbetsplatsen tillsammans. Låter som en fantastisk arbetsplats.

Men du behöver naturligtvis inte vara vegetarian för att använda dig av deras kosttillskott. Du kan istället vara nöjd med att produkterna undviker färgämnen och smakämnen, klumpförebyggande medel eller emulgeringsmedel, bindemedel och ytbehandlingsmedel samt flytmedel. Detta betyder att du får smaksätta kosttillskotten själv om du vill ha smak och att du kanske får röra om lite extra mycket. Men detta är så mycket bättre än att olika ämnen gör det åt dig, som inte alls är nyttiga för kroppen. Det är därför som Helhetshälsa väljer att skapa sina produkter på detta sätt. Som du kanske anar finns där heller inga ingredienser som gör att vegetarianer eller veganer inte kan äta dem.

Jag har märkt en stor skillnad i mitt liv efter att jag börjat använda mig av deras produkter. Jag är piggare, gladare och min träning ger bättre resultat. Jag är så nöjd man kan bli och min tidigare skeptiska hållning mot kosttillskott har definitivt förändrats.